Selecteer een pagina
Veel Oosterbekers zullen Muziekvereniging Jubal, opgericht in 1934, kennen van haar bijdrage aan de Airbone herdenkingen, het kerstconcert in de St. Bernulphuskerk en andere concertjes in het dorp. Maar de afgelopen jaren heeft Jubal grote veranderingen doorgemaakt.

Veranderingen
Zo´n 15 jaar geleden werd de traditionele fanfaremuziek vaarwel gezegd en is de vereniging zich gaan focussen op jaarlijkse grote shows in thuishaven Lebret. Daarnaast is de vereniging in omvang gekrompen. ''Afgelopen jaar hebben we nagedacht over de toekomst van Jubal en vastgesteld dat we een volgende stap willen zetten. Het resultaat hiervan is dat we sinds een tijdje ons orkest hebben uitgebreid met een combo van basgitaar, gitaar, piano en drum en daarmee is de muziekstijl ook veranderd'' vertelt voorzitter Marie-Antoinette van der Kracht.

''Dit heeft ons ertoe bewogen om over een nieuwe naam voor onze vereniging na te denken. Daarbij zijn we niet over een nacht ijs gegaan, omdat we immers al meer dan 80 jaar in Oosterbeek en omstreken bekend staan als Muziekvereniging Jubal.''

Nieuwe naam
''De nieuwe naam waar we voor hebben gekozen is Crossover'' vervolgt Van der Kracht.
Crossover betekent een combinatie van verschillende stijlen, veelal populaire muziekstijlen. De term is niet voorbehouden aan een bepaalde muzieksoort en wordt als genreaanduiding gebruikt wanneer de verschillende stijlen in gelijke mate in de muziek doorklinken. Een passende naam voor de combinatie van stijlen die we spelen en de combinatie van instrumenten.

Op de nieuwe website www.crossover-oosterbeek.nl is alles te vinden over het muziekcollectief. Ook via Facebook en Instagram is Crossover te volgen.

Komende concerten
Uiteraard verzorgt Muziekcollectief Crossover ook dit jaar weer twee bijzondere concerten. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 november kan iedereen genieten van een avondvullend programma waarbij de combinatie wordt gezocht met zangtalenten. De kaartverkoop start binnenkort. Meer informatie hierover volgt via Facebook en www.crossover-oosterbeek.nl.

Noot voor de redactie:

Vragen over dit persbericht? Dan kunt u contact opnemen met onze voorzitter Marie-Antoinette van der Kracht. Tel: 06-10534975 of m.a.vanderkracht@outlook.com.