Over ons

Over Crossover

 

Veel mensen kennen ons orkest Crossover als Muziekvereniging Jubal. In 1934 opgericht als een traditioneel fanfareorkest dat bijvoorbeeld optrad tijdens de Airborne Wandeltocht, op 4 mei en tijdens kerst in de Bernulphuskerk. De afgelopen decennia zaten we echter niet stil. We transformeerden ons om tot een moderne muziekvereniging die grote shows geeft compleet met muziek en een knipoog. Ondanks die shows en optredens in het dorp Oosterbeek is de vereniging afgelopen jaren flink gekrompen. Van het ooit ruim veertig leden tellende fanfareorkest is nog maar een klein orkest over van pakweg 18 leden. Het werd de hoogste tijd om na te denken over de toekomst. De leden staken de koppen bij elkaar en kwamen tot een nieuwe 'compositie' van Jubal. Zo heeft Jubal sinds kort een combo toegevoegd aan het orkest bestaande uit piano, basgitaar en een gitarist. Met deze moderne versie van Jubal werd het ook tijd voor een nieuwe naam. Na een zorgvuldig proces hebben we besloten Muziekvereniging Jubal om te dopen tot Muziekcollectief Crossover.Crossover betekent een combinatie van verschillende stijlen, veelal populaire muziekstijlen. De term is niet voorbehouden aan een bepaalde muzieksoort en wordt als genreaanduiding gebruikt wanneer de verschillende stijlen in gelijke mate in de muziek doorklinken. Een passende naam voor de combinatie van stijlen die we spelen en de combinatie van instrumenten.
Doorgaans spelen we dus lichte, populairdere muziek. We spelen tijdens festiviteiten in Oosterbeek, zijn altijd te porren voor een muzikale bijdrage tijdens een event, en verzorgen jaarlijks meerdere concerten in en buiten Oosterbeek. Vaak combineren we dat met zang en soms ook met theater.
 
Lijkt het je leuk om gezellig samen muziek te maken? Loop dan gerust eens binnen op maandagavond (19.45u-21.45u) in Lebret zalen & events in Oosterbeek en kom even luisteren of speel direct een stukje mee! 

Dirigent: André Rave

André Rave werd op 4 mei 1966 te Hilversum geboren, maar woont al zo'n beetje zijn hele leven in de keistad Amersfoort. Na zijn middelbare schooltijd ging hij in zijn geboorteplaats aan het conservatorium studeren. De studie schoolmuziek werd gedaan, waarbij hij de theorievakken (oa. Rindert Meijer, Rick Elings), zang (Eileen Fiss) en piano (Tine Schneider) zowel op de klassieke alsmede de lichte muziekafdeling volgde. Al gauw bleek, dat naast de schoolpraktijk, zijn hart steeds meer uitging naar het dirigeren van koren en orkesten en het schrijven en arrangeren daarvoor. Na een aantal invalklussen voor Jos Pommer en wat zelfstudie vond André het tijd worden om het dirigeren professioneler aan te pakken. Onder de vakkundige leiding van de heer Fokkema werd de studie Hafa-direktie gevolgd, welke in 1994 met succes werd afgesloten. Ondertussen had de Amersfoorter niet stilgezeten; hij gaf les op een middelbare school en verzorgde kunsteducatie bij de gemeente Amsterdam, dirigeerde diverse koren en orkesten, deed mee aan de 'Rogier van Otterloo workshop' met het Metropole orkest, volgde tijdens het WMC een masterclass bij Maurice Hamers i.s.m. het Fanfare Korps Koninklijke Landmacht, studeerde arrangeren en dirigeren lichte muziek aan het Brabants Conservatorium in Tilburg bij Maino Remmers en schreef diverse composities en arrangementen voor blaasorkesten en koren. Zijn huidige werkzaamheden bestaan, naast het dirigeren van Crossover en harmonie Cathrieux 's Hertogenbosch, uit het geven van de lessen muziek (ook als examenvak) op het Meridiaan College, Het Nieuwe Eemland in Amersfoort. Tevens schrijft en arrangeert hij in opdracht en wordt hij regelmatig gevraagd voor gastdirecties.

Bestuur

Het bestuur van Muziekcollectief Crossover bestaat uit 3 leden.
Voorzitter Marie-Antoinette van der Kracht

Voorzitter Marie-Antoinette van der Kracht

Secretaris Mariska Gerrist-Haaisma

Secretaris Mariska Gerrist-Haaisma

Penningmeester Henriëtte Hoekstra

Penningmeester Henriëtte Hoekstra

Repertoire

Beluister het repertoire van Crossover Oosterbeek.